English  
 Начало За АБРО Бюлетин Новини Събития Членове Документи За сваляне Контакти Връзки DVB-T 
 
  Новини
  Пресцентър
  Общество и медии
  Медиите в кадър
  Реклама
  Интервю
  Гледна точка
  Право на отговор
  Авторско право и сродните му права
  Технологии и платформи
  Други
  Непотвърдено?
  Членове
 виж всички 
  Авторско право и сродните му права
"Музикаутор" предлага културната стратегия да се съгласува със СОИС
2017-07-28

www.duma.bg | 28.07.2017 | 15:25

Сдружението за колективно управление на авторски права "Музикаутор" изпрати писмо до министъра на културата Боил Банов, в което предлага Световната организация за интелектуална собственост да бъде привлечена, за да съдейства при изготвянето на Национална стратегия за развитие на културата, културните и творчески индустрии, културното наследство и културния туризъм. От организацията приветстват съставянето на национална стратегия за културата, защото според тях това е стъпка в посока защита и стимулиране на интелектуалната собственост в България.
От "Музикаутор" допълват, че за да има качествена реформа с дългосрочен ефект, е необходимо използването на целия възможен експертен ресурс. Поради това намесата на Световната организация за интелектуална собственост трябва да бъде включена в изготвянето на стратегията, като го подпомогне със своята експертиза и информация относно международните стандарти и традиции в управлението и защитата на интелектуалната собственост.
Павлета Давидова
 виж всички от категорията  
  Реклама
 
      © 2019 AБРO - Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори | Реклама Уеб Дизайн и разработка от Дизайн Студио 42