Почина госпожа Силва Зурлева

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО – изразява най-искрените си съболезнования към семейството и близките на госпожа Силва Зурлева.

Скърбим дълбоко за г-жа Зурлева – достоен и добронамерен човек и професионалист, който отстояваше принципите на етичната журналистика и свободата на медиите. Г-жа Зурлева имаше личен принос в изграждането на демократичните ценности в медиите, в първите стъпки на младата българска демокрация. Дълги години, като член на управителния съвет на АБРО, тя защитава свободата и независимостта на електронните медии и създаването на разумна и добра регулация в индустрията. Г-жа Зурлева е дългогодишен председател на съвета на учредителите на Националния съвет за журналистическа етика. Тя е сред създателите и защитниците на правилата за добрата журналистическа практика. Подпомага изграждането на независима и професионална саморегулация от експерти с признато добро име и висок професионализъм.

С искрена благодарност и дълбок поклон пред паметта й, изразяваме съпричастност към семейството и близките на госпожа Силва Зурлева.